top of page
  • Edwin V

Waarom in het najaar naar de Ardennen?

Het is herfst en we verblijven in een Forest Cube in Oignies-en-Thiérache. In dit ecologisch vakantiehuisje zitten we gezellig bij elkaar, lekker warm met dikke sokken aan en genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk. Het is droog buiten en de zon doet z’n best om er een mooie dag van te maken. We gaan naar buiten!Wat een kleuren!

We wandelen vanaf het park het bos in. Wat een rust! Fantastisch om de kleurenpracht van de herfst te zien, te voelen en te ruiken. De mooiste herfstkleuren overal waar je kijkt. Geel, oranje, rood en alle kleuren daartussen.

We lopen over bospaden door het prachtige bos, soms een beetje klimmend of dalend en soms langs een kabbelend beekje. De laagstaande herfstzon schijnt ons tegemoet, de warmte voelbaar op onze gezichten. Als je even stilstaat hoor je de beekjes al in de verte. We zijn zo stil mogelijk, want hier een hert of wild zwijn tegenkomen kan ineens gebeuren.


Talloze paddenstoelen!

Speurend naar paddenstoelen slaan we steeds een ander pad in. Talloze soorten zien we, we worden steeds meer enthousiast. Het paddenstoelseizoen raakt op zijn eind maar omdat het nog relatief warm en vochtig is, zijn ze er nog volop. We zien een vliegenzwam met z'n witte stippen, maar ook allerlei andere met mooie kleuren in allerlei vormen. We raken niet uitgekeken in de uitgestrekte bossen, waar we uren hebben gewandeld zonder iemand tegen te komen.

Waarom in de herfst naar de Ardennen? Omdat het toch heerlijk is!111 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page