top of page

Het vakantiepark

Forest Cube is een groep van 22 moderne ecologisch gebouwde woningen (tiny houses), die samen met 58 oudere chalets (blokhutten) een uniek vakantiepark vormen: 'Village de Vacances d’Oignies', gelegen in een uitloper van de Ardennen.

Het park ligt op het grondgebied van het gehucht Oignies-en-Thiérache, wat behoort bij de gemeente Viroinval, in het uiterste zuiden van de provincie Namen (België).

Dit bebost domein is 12 hectare groot en heeft een onthaal, een speelpark met moderne toestellen, een pétanque baan, enkele tafeltennistafels en een dierenweide (met geit, ezel en pony).

De Forest Cube woningen zijn gelegen in een autovrij gedeelte, middenin het park. Ze zijn bereikbaar vanaf een 3-tal autoparkings, met 1 genummerde plaats per woning, die maximaal 100 meter van elke Forest Cube verwijderd zijn.

Parc National ESEM

Forest Cube bevindt zich in Oignies-en-Thierache, 1 van de 8 dorpen (en 2 gehuchten) van Viroinval.

Het onlangs (begin 2023) opgerichte nationale park Le Parc National de l’ESEM (Entre-Sambre-et-Meuse - 22.000ha groot) grenst aan het vakantiepark Village de Vacances d'Oignies.

Met betoverende landschappen en authentiek landelijk erfgoed in de nabije omgeving ontbreekt het niet aan natuurpracht!

Kom de rust, schoonheid en geest van deze streek ervaren.

Kom ook genieten van de lokale cultuur en de echt goede gastronomie.

Wat te doen?

Trek de wandelschoenen aan, bouw een kamp in het vakantiepark, bezoek een interessant museum, exploreer lokale wonderen der natuur of slenter door een dorp.

Eten & drinken

Een selectie van uitstekende restaurants in de buurt

die heerlijke streekgerechten  op de kaart zetten.

Forest Cube restaurants nearby

Brasserie des Fagnes   (Mariembourg)

La Thièrache   (Mariembourg)

L'Absolu   (Couvin)

Nulle part ailleurs   (Couvin)

L'Escale (Fumay)

bottom of page