top of page

Orchidee!

Wij hebben dit jaar al heel wat kilometers in de benen, m’n hond Nanou en ik. We proberen af en toe wat hoogtemeters te doen en we proberen aan een vrij stevig tempo te stappen. Bordercollie Nanou heeft hier weinig problemen mee. Het baasje probeert haar te volgen.


Vandaag ging het echter niet vooruit. Het was warm dus geen ideaal wandelweer, maar dat is geen reden tot slenteren bij ons.


Le Tienne Breumont

De oorzaak lag bij deze beauties : Poppenorchis, Hommelorchis en Bokkenorchis. Ik wist dat ze er ergens waren, en wilde ze met eigen ogen in de wilde natuur zien. Een gebied waar deze wilde orchideeën bloeien is Le Tienne Breumont, vlakbij van Nismes (Viroinval). De grond is er heel kalkrijk en droog. Dat zorgt ervoor dat er planten en dieren voorkomen die je hier niet onmiddellijk zou verwachten.

Je kan er geraken door de geel met witte rechthoek te volgen. Het is een stevige klim die wordt beloond met een prachtig zicht op Nismes en natuurlijk met prachtige wilde orchideeën. Neem je fototoestel bij de hand en speur rond!


ObsIdentify

Nog leuker wordt het met de app ObsIdentify. Hiermee neem je een foto van planten, dieren of insecten en krijg je onmiddellijk informatie over wat je ziet. Ook heel leuk om kinderen enthousiast te maken voor onze prachtige natuur. Het is geen ‘droge’ observatie: een foto van zeldzame planten, insecten en dieren levert ‘badges’ op waardoor je winnaar kan worden van een van de ‘challenges’. Het klinkt bijna als een game, waardoor de jeugd met plezier de wandelschoenen aantrekt.


Jardin d’O

Na een uurtje planten spotten, zijn we via de Allée des Orchidées (what's in a name?) teruggekeerd naar het centrum, waar we schaduw en water vonden in de prachtige Jardin d’O. Zoals de naam doet vermoeden is het onderwerp daar vooral water: het park heeft mooie vijvers waar je met een bootje kan varen, verschillende waterspelletjes, en veel koele plekjes om te picknicken. Een zalige omgeving voor een rustige zondag of vakantiedag.


Wij zijn moe maar voldaan : missie geslaagd voor vandaag.


108 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page